Pages

30 April 2012

Untuk Kelihatan Cantik Dan Manis

Amalan

1. Apabila menghadap cermin bacalah: Selawat 3 X

Bismillahirahmanirahim segala puji bagi Allah yang memperbaiki tingkah laku, maka perhaluskan budi pekertiku.

2. Sentuh muka dengan jari dimulakan dengan Mulut, Hidung, Mata, Dahi





(Walaupun demikian), ada juga di antara manusia yang mengambil selain dari Allah (untuk menjadi) sekutu-sekutu (Allah), mereka mencintainya, (memuja dan mentaatinya) sebagaimana mereka mencintai Allah sedang orang-orang yang beriman itu lebih cinta (taat) kepada Allah. Dan kalaulah orang-orang yang melakukan kezaliman (syirik) itu mengetahui ketika mereka melihat azab pada hari akhirat kelak, bahawa sesungguhnya, kekuatan dan kekuasaan itu semuanya tertentu bagi Allah, dan bahawa sesungguhnya Allah Maha berat azab seksaNya, (nescaya mereka tidak melakukan kezaliman itu).

3. Mulalah bersolek. Setelah selesai Baca Bismillahirahmanirahim Doa nabi Yusof (surah Al Baqarah ayat 165) (seperti diatas) 10X Sambil niat apa yang terjadi sambil merenung ke Mulut, Hidung, Mata, Dagu.

Selamat beramal..

selamat mencuba..hehehe

MELUPAKAN PAKWE MAHUPUN MAKWE.

"when your ex asks if you can still be friends right after a break up, its the same thing as having a kidnapper telling you to keep in touch".


pernahkah kamu ditinggalkan? ditipu? dicurangi? tapi masih susah nak buang muka dia dari kepala otak kamu? tak usah risau. di bawah ada jalan penyelesaiannya ;



1. TAK PERLU BUAT PANGGILAN DI HANDPHONEKU -SLEEQ





perkara yang paling penting ialah handphone. waktu mula mula break up, gerenti kamu akan dipujuk balik atau menunggu untuk dipujuk tapi tak dipujuk pujuk. jadi apa yang kamu perlu buat ialah matikan sahaja telefon. boleh juga block nombor beliau. atau lebih afdal, tukar saja sim baru.




2. SEMUA KISAH PASTI ADA AKHIR YANG HARUS DILALUI -ADABAND





jika kamu seorang yang baik dan sopan, pulangkan kembali semua pemberian dari beliau. jika kamu terlalu geram dengan beliau, bakar saja pemberian beliau. dan jika kamu mahu dapat pahala, kamu boleh dermakannya kepada orang lain.




3. HANCUR HATIKU MENGENANG DIKAU -ADIFASHLA.





elakkan bertemu dengan beliau sama ada di dunia realiti mahupun dunia maya. jika boleh, unfriend atau block sahaja beliau. aku pasti, kalau kamu tidak buat begitu, kamu pasti akan stalk profile beliau setiap hari. dan kamu pasti sedih bagai nak mati bila beliau sudah ada relationship baru.




4. BERAKHIRLAH SUDAH SEMUA KISAH INI DAN JANGAN KAU TANGISI LAGI -KERISPATIH.





seteleh selesai melaksanakan ketiga tiga langkah di atas, kamu perlulah berhenti menangis. dapatkan tidur yang cukup, dan jangan tonton drama atau filem yang sedih. tidak perlu lagi menangis untuk seseorang yang tak menghargai kamu.




4. MAKA TAK PERLU KAU SUSAH HATI, BANYAK LELAKI YANG BISA KAU PILIH -ALIFFSATAR





kemudian kamu boleh cuba mencari jodoh atau teman tapi mesra. serius, kehadiran seseorang itu sedikit banyak akan membantu kamu melupakan kisah lama. mulakanlah hidup baru.




5. MASIH BANYAK TEMAN TEMANKU DISINI MENEMANIKU -SHADEN





jika hati kamu masih trauma, kamu perlu lupakan soal cinta buat seketika. luangkan lebih banyak masa bersama keluarga dan kawan kawan. lebih afdal jika kamu bergaul dengan kawan yang single juga. kerana mereka lebih memahami.




6. MAAFKANLAH BILA HATI TAK SEMPURNA MENCINTAIMU YA ALLAH -OPICK





dan yang paling penting, kamu harus redha dengan ketentuan Tuhan. anggap ini semua ujian. apa yang beliau lakukan terhadap kamu, pasti akan berulang kembali kepada beliau satu hari nanti. dan percayalah, Allah sudah sediakan seseorang yang jauh lebih baik dari beliau untuk kamu :)



Tolong Tekan Untuk Amoy Text Di Bawah Ni K.. hehe
_________________________________________________________________

Yuna Di Atas Bintang
Life Story
_________________________________________________________________

dah??ok...tq.

27 April 2012

MATA BESAR ITU MATA HANTU.

























**hamboi comel nya abang mata besar. aummm ! :P



Tolong Tekan Untuk Amoy Text Di Bawah Ni K.. hehe
_________________________________________________________________

Yuna Di Atas Bintang
Life Story
_________________________________________________________________

dah??ok...tq.

26 April 2012

Saya Maafkan Awak~



Saat suatu hubungan berakhir, bukan bererti 2 orang berhenti saling mencintai mereka hanya berhenti saling menyakiti...


Kita semua sentiasa tuhan uji dengan cara yang kadang-kadang berbeza... tetapi semua tu seringkali jadikan kita rasa lemah, sedih, kadang nangis seorang2..ianya tidak lain hanya akan kembalikan kita ke sejadah, kembalikan kita kepada ayat2 Allah yang kita seringkali terlupa dalam kesibukan seharian kita... Bila benda ini terjadi cepatlah maafkan mereka yang sakiti kita...Katakan "saya maafkan awak..." dan saya x sabar menunggu apa hikmahnya dan ganjaran dari Allah untuk saya atas kesabaran dan keredhaan saya ini....




Nota Cinta : sebaris ayat untuk mu~

25 April 2012

HTC DESIRE Z wont work, wont turn off and just white screen with HTC

korang..amoy nak tanya ni.....
hope korang boleh la tolong amoy ea...
lepas satu masalah, satu lagi plak hal...hari tu dvd rom lappy amoy rosak, lepas tu charger lapy plak...lepas semua dah ok...
nfon plak buat hal.....
amoy guna 

HTC DESIRE Z...

ok masalah nya begini...
kemarin amoy try download game, tapi amoy lama sangat tunggu tapi download tak complete amoy tekan-tekan tak ada respon..amoy tekan button power on/off pun tak boleh..so amoy keluarkan lah betri nfon amoy ni..lepas tu amoy masukkan semula...amoy try on...masa start up tu...screen putih ja and hanya perkataan htc sahaja yang timbul..lepas tu hang....amoy of pun tak dapat..terpaksa kluarkan betrinya....amoy try buat factory reset...tapi x bleh...amoy try recovery pun tak boleh...so apa yang patut amoy buat lagi???

macam tu lah kisah nya...hope korang yang lebih pakar tu...tolong la amoy k...


pleaseeeeeeeee...tolong la amoy...~~

Jom Join Bloglist Mieya Atira !

Segmen Jom Join Bloglist Mieya Atira



Bertujuan untuk mempromosikan blog dan entry, merapatkan silaturrahim antara sesama blogger, menambahkan jumlah komen dan juga follower, serta meninggkatjan trafik dan bilangan pageviews..

salam perkenalan semua....tolong amoy clik link ini ya...


arigatouuww..



Tolong Tekan Untuk Amoy Text Di Bawah Ni K.. hehe
_________________________________________________________________

Yuna Di Atas Bintang
Life Story
_________________________________________________________________

dah??ok...tq.

24 April 2012

Naluri Ku Sebagai Wanita


aku di lahir kan menjadi wanita,
di beri nama rohainah..yang aku sendiri tidak tahu apa maksudnya..adakah ia membawa 1 maksud yang baik atau sebaliknya...
aku punya banyak nafsu iaitu,9 dan aku di berikan 1 akal..itu la yang telah di tentukan ALLAH,dan itu lah yang telah takdirkan sebelum aku di lahirkan.
semasa aku kecil, aku seorang yang selalu ingin di manja, kerana aku satu-satunya anak perempuan, tapi aku tidak mendapat nya.kerana orang tua ku tidak punya kesempatan dan tidak punya banyak masa untuk memberinya..kesibukan menanam padi, kesawah, dan kelaut.tapi mereka tidak lupa mengajar aku mengaji.itu yang aku paling hargai.urm.~itu la orang tua ku.aku orang susah, dan aku memahami kesusahan itu, perit yang kedua orang tua ku alami, aku dapat merasa beban yang mereka tanggung untuk membesarkan aku dan saudara ku.
sehinggalah kini aku telah dewasa, berdikari, berusaha untuk tidak memberikan kesusahan pada orang tua ku, kata orang anak bongsu ni menyusahkan.tapi aku tidak.~! aku tidak ingin sesekali menyusakahn orang tua ku...cukup la masa aku sekolah aku menyusakahn mereka, kini  aku ingin melihat orang tua ku senang. dengan itu aku menyambung pelajaran, walaupun tidak lah sampai ke U yang orang lain bangga-banggakan. dengan segulung sijil aku berkerja, alhamdulillah aku kini berkerjaya, berdiri di kaki sendiri. tinggal di negeri orang tanpa ada keluarga disisi sepanjang masa.

Tapi hidup di perantauan ini membuatkan aku lalai, tersesat dan terleka beberapa perkara dan jarang aku amalkan, Solat.mengaji. kini aku terlalu jauh dari allah. sudah lama aku melupakannya...dan kini naluri itu datang perlahan-lahan menusuk ke kalbu ku, sedikit demi sedikit perasaan itu menyelinap ku jiwa ku, terdetik hati ku untuk memulakan langkah untuk mendekatkan diri ku semula kepada Allah. aku manusia yang penuh dosa,berharap dengan ampunan mu ya Allah.~
naluri ini adalah naluri ku sebagai seorang wanita, aku ingin menjadi seorang isteri yang taat, solehah patuh kepada suamiku, aku ingin mendoakan kedua ibu bapa ku,aku ingin memakai pakaian yang menutup seluruh tubuh ku dengan pakaian labuh, aku ingin kan jalan kebenaran, aku ingin menjadi anak yang baik untuk kedua-dua ibu bapa ku, aku ingin menjadi wanita sebaik-baik wanita.aku ingin di berikan seorang imam yang boleh memimpin ku..aku ingin meminta ampunan mu ya allah..

sekiranya hari ini adalah hari terakhir aku di dunia..izinkan lah aku menadah kedua tangan ku untuk berdoa kepada mu ya allah,izin kan aku mencium tangan kedua ibu bapa ku, izinkan aku memeluk mereka, izinkan aku menangis di hadpan mereka.. aku juga ingin beban kedua ibu bapa ku di ringankan, aku ingin doakan kedua ibu bapa sebelum aku pergi..ya ALLAH hanya la ENGKAU tempat ku mengadu, aku manusia yang penuh dosa, berharap ampunan mu ya allah, ku lihat di langit kesempurnaan hadir mu, kau cinta pertama dalam hidup ku ya allah..sesungguhnya KAU lah Cinta Pertama Ku ya allah...



Pada bakal imam ku,jika kita telah di satukan, pimpin la aku ke jalan yang baik menuju ke syurga.jadikan lah aku seorang isteri yang baik,taat dan tidak perpaling dari mu wahai imam ku.kawal lah nafsu 9 ku itu dengan 9 akal yang allah berikan pada mu bakal imam ku.. dan aku akan menjaga 1 nafsu mu itu dengan 1 akal ku ini..dan jaga lah aurat ku sekiranya terdedah di hadapan orang ramai. ajar la anak-anak ku supaya mereka menjadi anak yang soleh dan solehah.. semoga kasih sayang yang akan kita semai ini akan sampai ke syurga.~~

mak, bapa, tiada apa yang ku minta kecuali doa mu untuk ku..doakan lah anak mu ini di dua akhirat..


Nota Jari : Mencatatkan apa yang amoy rasa skrg ni..

23 April 2012

Internet Download Manager 6.01 Beta With Crack

hellow...
amoy nak share pada korang software yang amoy paling sayang..~~hehehehe
 cuba korang teka software ni untuk apa?? hehehe...
software ni software paling best sekali di antara direct downloader..
nama software ni adalah IDM...software ni laju..kalah kuda..korang boleh download video or mp3 audio yang korang play..tak kisah la dalam youtube ka..4shared ka..apa-apa jak la....okeh??
sapa nak download sila klik link di  bawah.. :)

internet download manager 6.01 beta
password : cincai


korang just follow step pic d bawah ni k.... :)


double clik 'idman60b.exe' akn jadi mcm ni..

Welcome Note

Agreement

Lokasi

 Nama folder

Selesai


dah selesai install?? jom kita crack pulak..~

Sudah selesai install...mesti akan kluar macam ni...

cara nak crack pulak..



korang just baca HOW TO CR@CK.txt tuh...ok?~
bila korang dah crak..Registration tuh akan tengelam (gambar dibawah)...dah tak boleh clik...
so maknanya...dah siap la..

registration tenggelam


Bila korang play vid or mp3..akan panel.. contoh pic di bawah..

Download Audio From This Page


alright....selamat mencuba.... :) emuah...

Nota Jari : Komen kalau suka..~


Tolong Tekan Untuk Amoy Text Di Bawah Ni K.. hehe
_________________________________________________________________

Yuna Di Atas Bintang
Life Story
_________________________________________________________________

dah??ok...tq.

Shawl Roses, Syira Roses, Bawal Roses paling comel..~!

Hai kowrang..~~
amoy tak beberapa sibuk hari ni..jadi amoy nak share kan sedikit info untuk korang, iaitu shawl, bawal and syira yang amoy sangat-sangat suka...~~
di bawah ni adalah contoh nya....roses yang comel-comel..hehee...
kalau korang berkenan korang boleh order dari sini..

 Raana Hijab ' FB -amoy selalu order dari sini..

tapi korang pn boleh order dari kaka yang cute ni...

 Ratu Ar-Rahman Owner FB

Bawal Roses (cute) Qaisara
Shawl Roses Qaisara
Syira Roses (Boleh Pakai Macam Bawal) Qaisara
Amoy pakai Syira Roses 'Raana Hijab'

Amoy Pakai (Shawl Roses Blm Kembang ) masa E-day amoy. 'Raana Hijab'

Bleh pakai Untuk Majlis Tunang/nikah 'Qaisara



Macam-Mcam Warna Ada..hehe

Tapi...korang kena ingat taw...kalau yang ready stock korang akan dapat terus...tp kalau tak ada..korang kena la pre-order, kena sabar tunggu 3 weeks atau awal sedikit, atau mungkin juga lewat sedikit...ok.~~

kalau bagi lelaki 2..korang boleh la beli untuk hadiah harijadi mak korang ker.kakak,adik or.untuk awek ker..untuk bini ker..untuk nenek ker..hahahaha...ok..

Nota Jari : korang mesti nampak cute, elegen kalau pkai shawl, bawal, n syira macam tu d mana-mana majlis...n mesti ada orang akan jeles...so apa lagi?? pegi la order sekarang..hehehe

Jom Join SukaGelak Blogwalking

Segmen " Jom Join SukaGelak Blogwalking "T


Baru First Time Ikut contest...
Jom join ramai-ramai!!!!
klik banner ya..hehehe

klik sini... BlogSukaGelak

Kecewa BoyFriend Kawin

hellow guys...
how was your yesterday?? where you going?? picnic wif ur family? spend time wif boyfriend.? or what ever la... bla-bla bla....hahahha
Amoy plak kemarin seharian just duduk rumah tengok tv...tidak pegi mana-mana, malas berjalan...tapi kejap-kejap tv plak yang tengok amoy sebab tertido...heheh.. semasa tengok tv tuh, amoy sedih sangat, sedih sebab boyfriend amoy dah nak kawin, sampai hati dya kawin tak jemput amoy...huaaa :( dya sengaja sakitkan hati amoy. Eksen la tu nak bagi tahu 1 dunia yang dya nak kawin..siap kuar tv lagi,Seia Sekata Schawal Konon.~! hum.. sampai hati awal tak bagi tahu amoy...dulu awal cakap macam-macam kat amoy, macam-macam janji..tapi sekarang.kenapa scha juga yang awal pilih..kan ramai lagi pompuan di dunia ini.... amoy plak terpaksa membazir air mata amoy..penuh 1 besen.....tapi tak apa...kawin la ngan scha 2...amoy tak kisah.~!! tapi, tapi tapi tapi, awal jangan lupa amoy ea.. awal ingat lagi tak masa kita jalan-jalan di bali dulu? romantik kan?? amoy tak boleh lupakan saat-saat itu...ha ha ha ha..

Dear scha.~~
scha jaga lah awal tuh baik-baik eh...jaga makan minum dya... padan gak la scha ngan awal tuh..sebab scha cute..di sini.amoy nak tegor sikit pasal scha ni.hehehe...boleh kan?? scha ubah lah cara scha ketawa tu ea...x comel la ketawa macam 2...lucu taw..urm...ok..semoga berbahagia la korang ea..sehingga ke anak cucu..amoy doakan korang selamat dunia akhirat...jangan lupa doakan amoy jgk....

kecewa sungguh amoy..sedih tidak terkira..tapi mungkin sedih ini hanya sekejap sahaja...hahahahhahahahaha...sebab sekarang ni.. Fizo Omar  tengah usaha amoy...~~aw..perasannya..hahaha tapikan, fizo pun macam dah ada awek la...huaaaaaaaaaa....~~ frust menonggeng..~

Cute kan??? hahahahahha


amoy nak layan perasaan jak...sedih hingga menusuk jiwa...rasa mahu gugurjantung ini...hehe..

Nota Jari : im gediks..hahahaa jelous?