Pages

19 April 2012

Si Follower, Tukang Baca Dan Tukang Komen

Koniciwa
Good Morning sunshine.~~

hari ini amoy datang lambat lagi pegi keja.~
walaupun bangun seperti hari-hari biasa, kira memang awal lah 5.am, tapi pegi kerja tetap lambat..punch kad pun lambat..hahaha..
lepas briefing amoy terus masuk office, paling utama amoy akan buat ini :

-On Suiz, On Power Supply, On PC, tunggu windows loading, key in password, bukak browser (amoy guna Google Chrome), taip 'blog', key in username and paswword press ENTER.

amoy jenguk Comment dulu taw. amoy dapat Comment macam ni:

Ini Teguran Bagi amoy Sebagai Blogger Baru

ha~~ see i told u..(saja)..Entry ini adalah tentang comment CikMai dalam entry amoy, yang amoy baru sahaja post semalam, urm..amoy budak baru belajar, ada salah sila tunjukkan dan bagi pengajaran, masih baru dalam dunia blog ni.perlukan banyak teguran..banyak lagi ragam yang amoy belum kenal. Tapi Ada betul nya apa yang CikMai ni cakap... setuju tidak?

Banyak yang follow pun tidak guna kalau Follower 2 tidak baca dan tidak comment entry kita.. siapa yang tidak mahu entry nya di baca dan di comment oleh blogger lain ?? cuba gtaw..~! kalau tidak mahu di comment..baik buang kotak comment tuh..buang dalam longkang..bagi itik makan..hahahah...
amoy suka bila orang lepak dalam blog amoy, suka bila orang comment, suka bila orang suka. Insyaallah tidak ada halangan amoy akan reply.hehehe..

okeh.! Cuba korang fikir. Sebab apa follower korang banyak? sampai ribu-riban, tapi bila korang post entry baru dapat 1 comment ja.. '0 Telur Ayam Comment" pun ada. hahahaha...dapat telur ayam free tuh...best?? lazat?? sedap?
kalau Makan Sedap ni..


Jawapan nya senang saja bagi amoy,


->Sebab Follower banyak, suka Comment Dan Baca :

Entry Best. Superb (utama)
 Korang Gedik (Macam Amoy
Korang Tidak Sombong. (ada kena Mengena ka?)
Korang Suka Layan Comment dorang, dorang pun terus follow.
korang suruh follow (macam amoy..hehe)
Dorang tengok korang cute.
Dorang tuh kawan korang.
Dorang Comment sebab, Setuju, Tidak Setuju, dan Entry tu ada Kaitan dengan dorang..macam ada connection.


->FOllower banyak Tapi Tidak Baca Entry dan tidak comment:

Orang Tengok 'Post Title'korang Kurang Menarik 
**Exp : ('Itik & amoy Pergi mcD makan Triple cheese burger')

Orang Tengok Isi Post asik 'SS' cakap pasal Diri Sendiri. 
**Exp : ('amoy suka makan nasik lemak, amoy suka bercakap dengan itik')

Gambar Dalam Post Tidak Menarik.
Dorang tidak Suka Membaca





Dalam Erti kata lain,

"LAIN ORANG LAIN CARA"

Ada follower dya suka baca, tapi dya tidak comment (sebab Malas)
ada orang suka comment tapi tidak baca (sebab nak jaga hati)
betul kan?? masing-masing dengan cara sendiri..

"rambut sama hitam hati lain-lain, rambut Warna-warni tapi sehati sejiwa"
Jadi yang mana 1 anda??
Amoy mengaku amoy memang suru orang lain follow amoy, tapi secara adil, amoy akan comment bila amoy rasa entry tu menepati citarasa amoy..
logik, best, kelakar membuatkan diri amoy macam terawang-awang bila membaca nya..

link di bawah ni adalah blog yang amoy suka lepak dalam blog dorang sampai berjam-jam,bagi amoy blog dorang la yang terbest dan menepati cita rasa amoy..
Blog yang bercampur rasa, sedih,lawak, gembira, logik,Gedik dan bercampur dengan nasihat. memang superb.. 5.5 bintang amoy bagi.. 


**amoy jatuh cinta pada blog ni semasa entry nya yang bertajuk 'Surat Cinta Untuk My Future Wife(s)' berleluasa di laman facebook.masa ni follower dya baru 300 org..skrg dah puluh riban

**amoy knl blog ni tahun 2011 bulan 6, entry yang pertama amoy buat kan amoy nanges.tajuk dah lupa.hehe..sebab entry nya ada persamaan dengan perasaan amoy. Touching sangat..

**berunsurkan nasihat dan islamiah

**sebab Tuan Blogger ni sangat cute aka Tomey..

Setakat ni..ini saja la blog yang kerap amoy kunjungi..

Rasa nya dah jauh terpesong isi post amoy ni..hehe..
ok la rasa nya cukup la sampai di sini..amoy mahu menyambung aktiviti lain pulak la.. Kerja tetap kerja.. 

Arigatowwww, saranghae yo..

Nota Jari :thanks pada CikMai Atas Teguran CikMai. Thanks juga pada blogger yang sudi follow amoy...
amoy hargai...salam perkenalan untuk anda semua..

6 comments:

CikPuan Azizah said...

yup... buat ape follower ramai tapi tak pernah komen entry.. bg akak jgn pandang follower beriban ponn kalau takde pembaca setia :) so amoy jom jadi pembaca setia akak..ngeee~~

kalau nak mesra komen. adik buang word verify kat komen ni ha.. peacee :)

salam perkenalan :)

AmoyCincai said...

@CikPuan Azizahisnyaallah kak..amoy akan jadi pembaca setia akak..sbb amoy memang suka membaca..baik utk otak..hehe..

thanks utk teguran akak...dah buang dah..lupa tkr setting..

salam perkenalan juga.~

Anum said...

hi amoy
salam perkenalan

AmoyCincai said...

@Anum hai anum..salam perkenalan.. baru dpt follow anum tadi..

CikMai said...

alamak awak...kasar sgt tak sy ckp tu.... huhuhu terharu plak... sbnrnya kita dulu pun gila follower, tgk skrg mmg la smpai 500 dah tp alahai, mcm berhabuk je blog kite bukan ade org nak komen2 sgt pun..sedih mcm ckp sorang2..muahaha..sy nak luah perasaan je smlm..hehehe

AmoyCincai said...

@CikMaiianya bergantung pada isi entry cikMai..kalau best mmg ramai org jadi pembaca setia n follower yang sporting..biasa la 2.. follower yang mcm 2 hanya boleh buat koleksi jaa..
.jgn sedih la...x rugi apa pun..hahaha..kan?? thanks ya,,..