Pages

14 April 2012

Tentang Nuffnang Dan Sewaktu Dengannya


hellow blogger atau yang newbie baru mahu menjadi blogger~~selamat pagi..~~
amoy dah ada di tempat kerja..~
dah breakfast ??? apa ?! belum?? mandi pun mesti belum ni kan????
urm.. patut la busyukkkk jak...hehehe..

sooooo~ apa topik hari ini...? tidak tahu?? ha?! tidak mahu tahu?? okey la...siapa lah amoy ni kan. blogger baru jak pun.
tapi tidak apa amoy tetap mahu teruskan juga.. hehee mari kita bercakap tentang Puteri Iklan yang lagu ST12 tu...hehe....


Apa Itu Nuffnang. ?

Amoy pun tidak tahu apa itu Nuffnang. Tapi Nuffnang ni selalu akan korang nampak, bila korang bukak blog orang lain. Kalau bukan dekat atas header, mesti dekat side bar 2 kan? ha..itu la iklan, iklan nuffnang.urm..iklan ni ada di mana-mana. korang mesti rimas bila korang tengah kusyuk baca blog orang ada yang mengganggu di tepi tepi tu. itu la iklan orang yang mencari income dengan cara berblogging...

Apa fungsi nuffnang 2?

Lagi la Amoy tidak tahu, tapi amoy berusaha untuk mencari apa fungsi nya. dan kenapa nuffanang itu berada di setiap blog blogger yang lain. cari punya cari, amoy terjumpa la dalam 1 blog yang slalu amoy lepak. iaitu blog The Other Khairul dya kata "Macam Mana Nak Dapat Duit Dari Blog? ". hahahhaa. segalanya ada d sana.

Apa yang amoy faham tentang Nuffnang?

Nuffnang ni merupakan Iklan berbayar. maksudnya kita akan dapat duit kalau kita letak iklan nuffnang ni dalam blog kita. jadi kita kena lah register nuffnang dulu. lepas tu kita copy code nya kemudiaan kita letak la di mana-mana bahagian dalam blog kita. kita akan dapat credit bila ada guest atau penggunjung ke blog kita. Itu apa yang amoy terbaca di blog orang lain la kan. Amoy baru mahu mencuba, konon nya lah, kita akan dapat point atau income melalui sebanyak mana pengunjung akan klik klik klik klik klik blog kita. Yeke macam tu??? hahahahahaha amoy pun tidak tahu, kan amoy baru mahu mencuba. belum berpengalaman lagi ba-bab ni..jadi bagi sesiapa yang tahu...boleh la jelaskan lagi pada saya..
Insyaallah~~
kalau rezeki tidak kemana..

Iklan Yang Lain Selain Nuffnang

iklan ni banyak lagi, macam-macam jenis dan website berlainan, korang ingat dorang yang letak/guna iklan macam-macam di tepi itu saja-saja ka? nope~! u silap...bagi yang tidak tahu.. he he he.. itu la iklan  untuk dorang buat duit tambahan...termasuk la si Amoy, kalau korang perasaan dalam blog si amoy ni...ada dua iklan. hehehe..bagi yang hendak mencuba iklan ni..cuba la...

Keburukan Iklan
Masa amoy tengah google-google tentang iklan ni. amoy terbaca 1 article tentang nuffnang, ada sorang bloggie baru ni yg buat tentang article ni, dya ceritakan tentang ketidak puas hati nya tentang nuffnang. iaitu. dya tidak dapat apa-apa payment dari pihak nuffnang, setelah berapa lama dya berblogging dan meletakkan nuffnang itu selama setengah tahun (1/2).. sampai macam tu sekali??follower bukan sikit..banyak uh..lebih 1k.. mungkin bukan rezeki...kalau ada, ada lah kan, kalau tidak ada, mesti ada kesilapan di mana-mana.

Kebaikan nya

Mesti la dapat income nye puwn adoiy...hahahaha...siapa tidak suka pada duit?? hahaha....

Duit bukan lah segala-galanya, tapi segala-galanya memerlukan duit.. BETUL TIDAK?


ok la...cukup la setakat ini...  pada siapa-siapa yang lebih tahu tentang iklan ini.. boleh lah berkongsi dengan si amoy..si amoy ni bukan tahu apa-apa..cuma berceloteh tentang apa yang amoy google kan..hehehe

P/S : belajar menaip menggunakan ayat yang penuh.. tapi banyak sangat dot dot dot ............... sebab amoy suka tekan titik koma tu...hehehe <3

2 comments:

si budak nerd said...

betul tuuu . duit bukan segala-galanya tapi mostly benda kat dunia nie perlukan duit . even pergi tandas awam . huhuuu ~

AmoyCincai said...

yup...betul2..buang air kecil pun kna byr dah skrg ni..