Pages

18 April 2012

Tutorial : Cara tukar perkataan asal "Anda mungkin juga meminati"

koniciwa~~
moshi moshi~~
ini ada lah sambungan kepada Link Ini ya...untuk menukarkan ayat asal "You might also like" kepada ayat korang sendiri....okeh?? senang ja..

jom~!

langkahnya :

  Log In >Design> Page Element > gadjet LinkWithin > Edit



 Letakkan kod berikut di atas kod linkwithin korang seperti gambar di bawah
<script>linkwithin_text='AYAT ANDA DISINI'</script>


   ***Jom Baca Yang Ini Plak kepada perkataan yang korang suka.

  Save dan Preview...


Nota Jari : kalau tidak menjadi..sila tinggalkan komen anda..kalau menjadi pun sila tinggalkan komen anda ya..


Tolong Tekan Untuk Amoy Text Di Bawah Ni K.. hehe
_________________________________________________________________

Yuna Di Atas Bintang
Life Story
_________________________________________________________________

dah??ok...tq.

8 comments:

Rinah said...

Cantik design blog kamu Amoy Cincai! Selain itu banyak tutorial berguna! Teruskan sharing tutorial ;)

p/s: buatkan header comel macam header Amoy Cincai untuk saya, boleh? ;P

AmoyCincai said...

@Rinah

thanks rina..nak header ea? boleh...tp mahu gambar rina yg mana...n design macam mn 2?

Rinah said...

@AmoyCincai

Foto kat blogger profile nie bole? ;) nak design yang simple je. yg penting ada Memories Are Forever or quote pasal memories. transperant. hikhik. bole kan cik AmoyCincai? TQ a million

AmoyCincai said...

@Rinah boleh .. mahu color apa 2?

Rinah said...

@AmoyCincai

Nak mix color pink, purple dan biru :') mesti cute tue kan!!! hikhik

AmoyCincai said...

@Rinah
ok...amoy usaha kan ya...

AmoyCincai said...

@Rinah
mungkin rina punya banner lmbt sikit siapnya ya..sbb lappy amoy buat hal...charger rosak..

Rinah said...

@AmoyCincai

baiklah AmoyCincai :) akan kutunggu hasilnya.. kekekekekekkk