Pages

18 April 2012

Tutorial : Double Dashed bila diHover

Hye korang...
Mood untuk Update Tutorial Datang lagi..

Contoh tutorial hari ini, kalau korang hover/sentuh any link dia akan keluar double line dashed.
Ok, jom kita belajar sama-sama cara nak buat :

  Sign in Blogger > Design > Edit HTML
 Cari code ini, nak mudah tekan ctrl F je dan pastekan code di bawah dalam kotak find..


a:hover

 Bila korang dah jumpa dia, korang cuma copy code di bawah dan paste di bawah code yang korang cari tadi.

border-top: 2px dashed #000000;

border-bottom: 2px dashed #000000;

 Kalau nak tukar warna line dashed tu, korang tukar je code #000000 dengan code DI SINI

 Preview dan sentuh mana-mana link..kalau menjadi SAVE

Senangkan..so rajin-rajinlah mengodek blog, kalau blog korang huru hara Amoy tak jamin ya hehehe.. :)


Tolong Tekan Untuk Amoy Text Di Bawah Ni K.. hehe
_________________________________________________________________

Yuna Di Atas Bintang
Life Story
_________________________________________________________________

dah??ok...tq.

No comments: