Pages

16 April 2012

Tutorial : Energy Saving Mode pada Blog

hellowww...
tutorial ini di buat untuk menyelamatkan bumi kita ini...hahaha...macam iklan..
okeh.~! tanpa membuang masa dan tenaga... Energy Saving Mode ini adalah untuk jimatkan penggunaan tenaga komputer anda..hehehe...menjimatkan elektrik...
So untuk info lebih lanjut sila ke SINI..Benda ini better dipasang sebab dapat save energy..kurangkan H20..( karbon dioksida )
Dapat selamatkan alam semulajadi kita ini..
I cadangkan kepada semua blogger better pasang benda ini pada blog anda..
Benda ini akan berfungsi bila anda biarkan blog anda ( tanpa gerakkan cursor/mouse) dalam setengah minit..dia akan jadi macam ini..


lepas jadi macam ni...kamu jangan hura hara pula, panic tidak tentu pasal..sampai shutdown pc korang..hahaha..bila korang gerakkan cursor korang 2 benda ni akan hilang serta merta...


ok jom kita mula kan..~~

 Sign in blogspot > Design > Edit HTML

 Cari code ini, nak senang cari tekan Ctrl F dan paste code di bawah dalam kotak find..
<head>
 Kalu dah jumpa code itu, copy code di BAWAH dan paste di bawah code yang dicari tadi.
<script language="javascript" type="text/javascript" src="http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js"></script>
 Save dan view blog..tunggu beberapa saat..dan jangan gerakkan mouse..dia akan menjadi seperti gambar di atas...

sayangi bumi anda..



P/S : kalau menjadi komen  Disini...kalau tidak menjadi pun komen di sini...~~ arigatowww



Tolong Tekan Untuk Amoy Text Di Bawah Ni K.. hehe
_________________________________________________________________

Yuna Di Atas Bintang
Life Story
_________________________________________________________________

dah??ok...tq.

No comments: