Pages

18 April 2012

Tutorial : Flash Blockquote

Koniciwaaa....hellow...~
totorial ini adalah salah satu cara untuk menjadikan blog korang cantik tau...
korang tahu Blockquote tu apa??
tidak tahu tidak apa...
cuba dulu baru tahu,,~~ ok...

jom..

langkah nya...

 Log In > Dashboard > Design > Edit Html > Tick Eexpand Widget Templates
 Tekan CTRL+F and cari code ni :

.post blockquote {

 Lepas dah jumpa , paste code ni dekat BAWAH ' kod yang korang cari tadi k?


background:url(URL background
); padding:5px;
Border:2px dashed #00000;
colour:#FFFFFF}
blockquote:hover {
background: url(URL background
) repeat right bottom ;
border:2px dashed #000000;
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
}


*Yang warna MERAH tu, korang boleh cari code kat SINI

 Siap . Save :)

Nota Jari : kalau tidak menjadi..sila tinggalkan jejak anda di kotak komen ya...kalau menjadi pun sila tinggalkan komen anda... Arigattoooooowwwww~~


Tolong Tekan Untuk Amoy Text Di Bawah Ni K.. hehe
_________________________________________________________________

Yuna Di Atas Bintang
Life Story
_________________________________________________________________

dah??ok...tq.

2 comments:

elgibran said...

nice blog...
salam kunjungan dari sahabat di Bandung Indonesia

AmoyCincai said...

@elgibran thanks.. salam kunjungan juga dari sahabat blogger dari malaysia..