Pages

14 April 2012

Tutorial : Letak Iklan Terapung Di scroll Bar

haloo...jumpa lagi.. :)
petang ini...amoy belajar sesuatu yang baru...
tahu apa??? hehe...nampak tajuk kat atas 2...ha~ amoy belajar cara untuk meletakkan iklan yang amoy baru buat dkt tepi scroll bar amoy..sebab sebelum amoy ubah tadi..iklan amoy tu berada dibawah sekali..susah orang mahu dermakan credit pada amoy...ok...cara-caranya. mcm ni...

 Log In -> Dashboard -> Design -> Add a Gadget -> Html / JavaScript

 Copy Code ni.

<div style="position: fixed; top: 50px; right:0px;">

KOD IKLAN TERSEBUT

</div>

Pastekan code tu dekat Html/JavaScript tadi..



  • Warna Merah  korang boleh adjustkan..sama ada mahu ke bawah ataw pun di atas..
  • Warna Biru  pulak korang boleh tukar juga..sama ada mahu di kiri atau pun kanan..
  • Warna Hijau tukarkan dengan Code Iklan korang, ambik code untuk sidebar (~_^)

apa lagi??? save lar...dannn...tadaaa....dah siap..hehee


harap2 boleh membantu korang... terima kasih...

P/S : sila tinggalkan comment anda..dan jangan lupa klik yang tabung kawin saya..Nuffnang dan juga iklan di tepi kanan scroll anda...arigatow..



Tolong Tekan Untuk Amoy Text Di Bawah Ni K.. hehe
_________________________________________________________________

Yuna Di Atas Bintang
Life Story
_________________________________________________________________

dah??ok...tq.