Pages

16 April 2012

Tutorial : Link Warna Warni 'Pelangi'

hallloww..~~
hari ni amoy buat tutorial yang senang, simple, cepat, padat..dan berkualiti..hehehe
iaitu tuto nak buat kan link korang menjadi warna warni bila korang hover, seperti post title atau sebarang link di dalam post anda...ok...
jom..~!!

 Log In > Dashboard > Design > Page Element > Add a Gadget> HTML/JavaScript
 Then copy dan paste code di bawah ke dalam Html/JavaScript


<script src="http://fwzynn.googlepages.com/rainbow.user.js" type="text/javascript">
/***********************************************
* Script edited by Ynn Ainul at http://fwzynn.blogspot.com/
* Please keep this notice intact
***********************************************/</script>
senang kan??
ok...selamat mencuba..~!!

Nota Jari : tinggalkan kesan tapak tangan anda di ruangan komen sekiranya tidak menjadi ya...kalau menjadi pun sama....
arigatooww~~



Tolong Tekan Untuk Amoy Text Di Bawah Ni K.. hehe
_________________________________________________________________

Yuna Di Atas Bintang
Life Story
_________________________________________________________________

dah??ok...tq.

No comments: