Pages

16 April 2012

Tutorial : Macam mana Guna Ctrl +F

hellowww monday morning...
haiii~~
ha ~tutorial ini adalah panduan bagi blogger baru yang tidak tahu macam mana mahu guna..




Amoy , apa Fungsi Ctrl tu?


Ada yang tahu , and ada jugak yang tahu !
okay,

Macam ini ..

ia nya berfungsi untuk memudahkan korang macam mana hendak mencari kod dekat Edit Html.

Ok , amoy tunjuk kan macam mana mahu buat.. .
Tengok contoh gambar dekat bawah ini ok ? :)

Klik Imej Untuk  lebih jelas



  1. Klik Design
  2. Tekan Edit Html
  3. Tick Expand Widget Templates ( bagi kod yang harus "TICK")
  4. Tekan CTRL + F serentak. dan akan keluar blox seperti NO5, kemudian  Paste kan code yang korang nak cari.
  5.  Bila korang paste sudah pastekan  , automatik akan " ter-highlight" warna Orange..

ada lagi yang tidak faham macam mana nak tekan ctrl + F tu??

orait..macam ni. korang tengok dekat keyboard korang .. Ada Ctrl  kan?? jadi korang tekan Ctrl serentak dengan huruf F. automatik dia akan terkeluar search box , macam yang no. 4 tu .. ia akan terkeluar  pada bahagian bawah or atas . korang try k :)


P/S :selamat mencuba kawan-kawan ku.. have a nice day ya..


TTolong Tekan Untuk Amoy Text Di Bawah Ni K.. hehe
_________________________________________________________________

Yuna Di Atas Bintang
Life Story
_________________________________________________________________

dah??ok...tq.

No comments: