Pages

18 April 2012

Tutorial : Marquee Codes-Word Animated

hellow..~~
tuto ini di sharekan untuk anda supaya mata anda menjadi juling..hehehe
korang cuba la ya....selamat mencuba...
Code ini berfungsi sebagai word animated sama ada ke kiri, kanan, atas, bawah dan macam-macam. Korang boleh letak kat sidebar, entry dan kat mana-mana korang nak letak..
di bawah ni ada contoh dan code nya sekali..jadi korang pilih la yang mana korang mahu..okeh..~!
yang TEXT tu korang tukar dengan perkataan yang korang nak k..




Right to Left Marquee

<marquee>TEXT</marquee>
Left to Right Marquee
<marquee direction="right">TEXT</marquee>
Alternate Marquee
<marquee behavior="alternate">TEXT</marquee>
Up Marquee
<marquee direction="up">TEXT</marquee>
Down Marquee
<marquee direction="down">TEXT</marquee>
Up/Down Alternate Marquee
<marquee direction="up" behavior="alternate">TEXT</marquee>
Zig Zagging Marquee
<marquee behavior="alternate" direction="up" width="80%"><marquee direction="right">TEXT</marquee></marquee>
Alternating Zig Zagging Marquee
<marquee behavior="alternate" direction="up" width="80%"><marquee direction="right" behavior="alternate">TEXT</marquee></marquee>
>>Highlight Text<<

<marquee behavior="alternate" width="10%">>></marquee>TEXT<marquee behavior="alternate" width="10%"><<</marquee>

>>Oppside Highlight Text <<
<marquee behavior="alternate" width="10%">>></marquee>TEXT<marquee behavior="alternate" width="10%"><<</marquee>
COLOUR TEXT
<font color="#FFFFFF"><marquee direction="left" style="background:#EF0B0B">TEXT</marquee></font>


* code #FFFFFF untuk font, #EF0B0B untuk background* code warna SINI


BORDER WITH TEXT
<marquee style="border:#EF0B0B 2px SOLID">TEXT</marquee>

*code #EF0B0B untuk border, 2px = tebal border, SOLID boleh tukar DOTTED atauDASHED

Hiding Marquee
<marquee behavior="alternate"><marquee width="150">TEXT</marquee></marquee>
Wave Marquee
Wave Marquee

<marquee behavior=alternate direction=up scrollamount=2 scrolldelay=65 height=80 style="Text-align;filter:wave(add=0,phase=1, freq=1,strength=15,color=.FFFFFF)"><center>TEXT1<br>TEXT2</center></marquee>



Nota Jari : Selamat Mencuba~


Tolong Tekan Untuk Amoy Text Di Bawah Ni K.. hehe
_________________________________________________________________

Yuna Di Atas Bintang
Life Story
_________________________________________________________________

dah??ok...tq.

No comments: