Pages

16 April 2012

Tutorial : Membuat blog bersalji "Falling Object"

heyyyooo...~~
wassap-wassap-- tuto lagi..hehehe...
kali ini amoy mahu share macam mana mahu buat falling object...contoh nya seperti..salji..or daun-daun..hehe..

ok jom.~!



 Sign in blogger
design/layout > page elements > add a gadget > and pilih HTML/Java Script .

Copy dan paste code di bawah

  1
<script type="text/javascript" src="http://www.yourjavascript.com/14104214083/snow-white.js"></script>
Ini untuk salji berwarna PUTIH..sesuai untuk wall hitam atau dark colour.


 2
<script type="text/javascript" src="http://www.yourjavascript.com/03441140321/snow-black.js"></script>
dan ini untuk salji HITAM sesuai untuk wall putih atau light colour

 3

<script language="JavaScript" src="http://files.main.bloggerstop.net/uploads/3/0/2/5/3025338/falling_snowflakes.js">
</script>
Ini adalah snow macam yang amoy guna sekarang ni..


 4
<script language="JavaScript" src="http://files.main.bloggerstop.net/uploads/3/0/2/5/3025338/falling_leaves.js"></script
yang ini pulak adalah daun..

 Save dan tengok hasil nya....selamat mencuba..

P/S : kalau tidak menjadi.sila tinggalkan komen anda...kalau menjadi pun sila tinggalkan komen anda...
aigatowww.. :)



Tolong Tekan Untuk Amoy Text Di Bawah Ni K.. hehe
_________________________________________________________________

Yuna Di Atas Bintang
Life Story
_________________________________________________________________

dah??ok...tq.

No comments: