Pages

18 April 2012

Tutorial : Membuat Double Underline

Amoy dalam mood yang sangat-sangat rajin buat tutorial..hehehee
amoy nak sharekan ilmu amoy...amoy tidak kedekut ar..ok..
amoy nak ajar mcm mana buat double underline..selalu nya 1 ja kan? tapi lps korang ikut tuto ni.. underline korang akan ada dua...

jomm~~

 Sign in Blogger > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates

 Cari code ini, (Ctrl + F) dan pastekan code di bawah dalam kotak find..


/* Header


  Copy code di bawah dan pastekan di atas code yang korang cari tadi :

u {

text-decoration:underline;
border-bottom: 2px solid #EF2FA6;
padding: 0px;
}
  Kalau nak tukar warna sila tukar code #EF2FA6. Code warna DI SINI
# Boleh tukar solid ke dotted atau dashed


  Save je lepas tu..try buat underline ...dan menjadi ker double underline korang .


 Nota Jari : Komen jangan tak komen pastu like sekali ek!


Tolong Tekan Untuk Amoy Text Di Bawah Ni K.. hehe
_________________________________________________________________

Yuna Di Atas Bintang
Life Story
_________________________________________________________________

dah??ok...tq.

2 comments:

CikMai said...

wah rajin eh bt tuto

AmoyCincai said...

@CikMai
hahaha...sekali sekala..