Pages

23 May 2012

Apa akan Jadik Bila .??

.Assalamualaikum.
.Heyyyoooo.

mari tengok pic ni dulu..


Entry secara tiba-tiba.. amoy tiba-tiba hati tergerak nak buat entry ni...tajuk pun entah apa-apa. ! cis ! korang rasa aku nak tulis pasal apa? haa..alaa tengok tajuk pun tahu dah kan..~? kita ni tak tahu bila ajal kita kan? bila-bila masa ja.. so korang pernah terfikir tak, apa akan jadik pada blog korang bila korang di jemput illahi, bukan stakat blog, facebook, twitter, friendster, tagged, dan yang sewaktu dengan nya.. pernah terfikir tak?

mari aku cerita sikit pasal arwah kawan aku. Nama arwah ni kami panggil Ejam, hensem orang nya cute.. aku kenal dya sebab dya praktikal tempat kerja aku, budak politeknik kk. baik orang nya, pendiam, bila kena bawa bercakap dya senyum ja...pemurah senyuman.. suka menyakat..  hari tu hari khamis, hari terakhir aku tengok dya, hari tuh dya memang pelik.. asyik dengar lagu yang sama ja..lagu BAIK-BAIK SAYANG, tak banyak cakap. senyum kurang. aku ingtkan dya ada prob ngan awek dya, so aku pun diam-diam, sampai la habis waktu kerja, sebelum dya balik dya tegur aku, dya kata "Nang, Aku Balik Dulu" aku tengok dya ngan muka blur, pelik, sebab hari hari sebelum nya dya tak pernah cakap macam tuh, aku pun angguk n cakap "OKEH" ..

Hari Jumaat, aku tak pernah pakai baju kurung. hari jumaat tuh aku tetiba rasa nak pakai baju kurung, orang tengok pun pelik. ada technician computer pakai baju kurung.. haha.. aku buat derk... bila aku sampai kat tempat kerja.. aku heran kenapa kedai masih belum bukak. aku tengok member keja aku muram. aku tanya

Aku : Korang kenapa ?
Kawan : Ejam dah tak ada.
Aku : Dya lambat datang ka?
kawan : Dya tak kan datang lagi nang.
Aku : kenapa?
Kawan : Sebab dya dah tak ada..

bangang nya aku kan? aku tak dapat tangkap tau apa kawan aku cakap tuh.. bila dya kata arwah excident moto teruk.. aku pun tak dapat kontrol feeling aku lagi dah... air mata aku laju ja mengalir...pas tuh kitorang g umah arwah nak ucap takziah pada mak arwah. kesian kat mak dya taw. aku memang tak dpt kawal perasaan aku...aku nanges ja...  bila aku dah ok sikit aku buat kerja macam biasa.. aku bukak Facebook Arwah.. bila aku orang tengok wall dya.. Ya ALLAH ramai nya kawan-kawan dya ucap takziah..hampir dua bulan facebook dya macam tuh.. tak ada sesiapa yang tahu password dya.. adik dya nak deactived pun tak dapat..terbiar la facebook dya macam tuh... hampir 5 bulan..  tagged dya.. even GF dya sendiri tak tahu dya meninggal . yela arwah kat labuan .. GF dya kat sabah... kawan-kawan dya tak pecaya yang dya meninggal..
tapi sekarang...alhamdulillah skrg ni dah ok... cuma terkilan sedikit..masi ada orang yang simpan video arwah masa dya excident...



korang dapat bayangkan tak?? bila korang dah tak ada.. korang punya laman maya tuh terabai, terbiar... tak ada yang tahu password korang?? tiba-tiba ada hantu yang main Facebook..... whuarrrgggggggggggggg..... grrrrrrrrr.... hahahahha...

tapi seriusly... bukan takat se rius.. dua rius la...aku syorkan.. korang bagi taw la kat sapa-sapa pasword korang kn..tapi orang yang boleh di percaya .. aku ada sorang...ha? sapa? mr. tunang la... hehee...

Nota Jari : Tapi Skrg ni Lagi senang.just call ja orang yang in charge..suruh dorg deactived / delete. kan kan ?

1 comment:

CikMai said...

encik yayang dan family semua tahu pasword den kalau2 something bad happens..huuuu...risau gak