Pages

26 June 2012

Tudung Dan Kewajiban

.Assalmmualaikum.

aku sakit hati pasal statement orang dlm fb tu...

"BERTUDUNG TAPI PERANGAI HAMPEH, BAIK TAK PAYAH PAKAI TUDUNG"

apa kena mengena perangai dan tudung?? tak pasal2 tudung plak di persalahkan...

cis.. !

yang dia sudah la x pkai tudung.. tp pndai pulak menilai orang..
bukan aku kata org x bertudung tu x baik...
even my sista pun x pkai tudung...
perangai individu..xada kaitan dgn tudung..
hak individu ma...~!

jadi aku pendekkan cerita..

"memakai tudung itu TIDAK WAJIB, TAPI rambut itu aurat.. dan menutup aurat itu WAJIB. !!"



huh.. sakit hati.!!

25 June 2012

Komik Terbaik...

.Assalammualikum.

aku malas mau tulis entry panjang2.. jadi aku curik gambar dari buku komik yang adik tunang aku beli, untuk di sahre kan dalam blog aku... hehehe.. 
sebab komik ni best tau... jadi jom layan..~

hahaha.. kucim pun main blog... ada klas..

aku mahu kucing hacker mcm ni.. hehehe

mcm ni aku.. haha

kucim berusaha keras.. haha... komik2..kalau lah realiti mcm ni.. pening aku memikirkn kucim2 aku d umah 2...
lagi besh... mcm korang kn..kan kan?? 

pic ni semua aku snap guna nfon murah aku.. hahhaa..
oh ya.. ada sapa2 yang tahu x di mana boleh download photoshop free...
ok la... 2 jak la.. enjoy.. salam..

18 June 2012

Mencari Petua, Tapi Tak Jumpa-Jumpa

.Assalammualaikum.
au chakk...

urm.. boring nya hidup.. haha ...
minggu ni bz dengan susun fail yg terlalau banyak menimbun2.. sebab minggu ni minggu audit sirim/iso...
huaaaa... pening2...rs mcm nk mc jak... he he..

di samping kebizian ini... sempat lagi aku mencari petua-petua... petua menghilang kan jerawat.. nak hilang kan parut jerawat... sebab apa?? urm.. sebab sejak dua menjak ni..sejak jadi tunangan orang la.... muka sy di tumbuhi dengan jerawat yang sedang bersuka ria membiak dkt muka aku ni.... cari punya cari aku jumpa... tp tak tahu la menjadi ka tidak tuh...
 tapi ada 1 petua yang aku cari tuh aku tak jumpa2...
pening... urm..

korang rasa petua pa?? hahahaha
petua yang aku cari ni.. petua kuneng sikit..
 urm.. petua nak besarkan *******  ha.! nk fikir kuneng la tuh...
hehe.. aku malu la.. urm... ok straight to the point la k.... open minded..

aku tengah mencari petua bagaimana nak besarkan punggung or lebarkan sedikit...hahaha... 
menyampah aku.. gedik... eee.... rs mcm nk tampar muka sendiri..... korang jangan fikir bukan-bukan plak...
sebenarnya aku cari petua ni sebab aku nak nampak berisi... yela.. aku asik duduk jak 24 jam dlm office ni.. punggung pun dah kempes.... dah tak menarik.... sebab yang kedua.. supaya nmpk cantek ms pkai baju pengantin nanti.. hahaha...
nanti pakai baju pengantin xada cutting body... .. straight je dari atas ke bawah.. macam papan...
kesian.. haha.. sapa yang kesian??? aku juga yang kesian...
korang tak la kesian sebab body korang dah cantik melentik... hehe
kata sis aku.. sebab aku ni kuyus... jadi memang punggung pun tak naik..
aku dah makan banyak la... sampai dah naik 3 kilo dalam sebulan...xada perubahan pun.. ish sakit hati...

urm... seksa melampau la plak... haha

jadi... ada sapa2 yang sudi share tak petua ni??? 
komen la kat bawah ni... bagi la aku petua.. hahah... sharing is caring ma... kan kan kan???
ok pye.. ~

16 June 2012

Aku Seorang Pencinta Kucem 'KUCING"

.Assalammualaikum.

he he he " sengih mcm Kerang Busyuk " aku nak ckp psl kucing.... boleh tak? tak boleh??? alaaa... boleh la.. ea.. hehe.. sapa antara korang yang suka kan kucing...?? "SAYA SUKA AND SAYANG KUCIM" . Ada orang yg tak suka dengan kucing.. sebab alahan atau pun geli sebab berbulu,.. btl tak?? korang tahu tak kucim ni binatang kesayangan Nabi Muhammad s.a.w ?? hehe.. aku tahu.. sebab tu aku syg dengan kucim.. 
baru2 ni kucim aku br selamat melahirkan 4 ekor anak... kucim aku ni special...
special + pelik, sebab ini kucim kampung... tp ekor dya kembang n panjang macam kucing parsi... EKOR SAHAJA.. pelik kn? kami panggil dya KAMBANG... bulu dya lembut sangat...
anak dya ada 4..
1. Jimmy (nama sempena nama en.tunang)
2. Nuning (sebab bulu dya warna kuneng..
3. Tamie (bulu warna hitam..jadi nama gabungan adik en.tunang ngan bulu ank kucim ni. Hitam + Amie)
4. Chichi (paling bungsu. aku punya) he he he

hr ni umur dorg baru genap 6 hari... aku jadi bidan ms mak dorg  ni nk beranak kn dorang.. hahah.. mcm eya2 jak.. aku xada snap pic dorg.. sebab dorg kata.. x baik snap gmbr kucim.. nanti cepat mati...
btl ke tidak aku p tak tahu la...

JOM LAYAN 
auchak.!!



maa... nak cu cu ma..


pika?? pika pika? pikachuuuuu


wekkkk...... :P


malu  la... jgn la amekk pic titew...


nak citit.... citit jerr..


syok nye... rs nk gigit2 jer..


manja.. <3


jom tito..


alamak... titew lupa la date titew ngan u..


doktor meow...

malu malu tapi mau...


comel kan?? 
tapi apa perasaan anda kalau tgok pic ni plak.










oada jgk org sanggup mkn sup kucim.. urm.. kejam.. 



END
_______________TAMAT_______________

14 June 2012

My Wedding Preparation



.Assalmmualaikum.
hai..

lama nya aku tak up to date aku punya blog.. hehe... aku bizi sikit sejak dua menjak ni.... bizi dengan kerja... bz dengan wedding preparation aku...

setakat ni.. aku dah uruskan surat bujang aku.. then ambik khursus kawin... 23/24 jun 2012. pas khursus dah slesai.. nak buat HIV test plak.. urm harap2 semua ok...
cincin nikah pun dah beli.. hehe.. tapi aku blm tengok cam mn rupanya... supriseee!! en.tunang tak bagi tengok.. sakit hati..
 ha.! aku dah pilih color theme untuk majlis aku nanti.. untuk majlis sebelah perempuan... Biru Turqoise Lembut telah pun menjadi pilihan aku untuk di hari majlis persandingan nanti... 



CONTOH jerk..

hehe... n warna krim plak adalah warna pernikahan... hehe... mula2 sy pilih pink... urnuk majlis persandingan tuh.. tapi en.tunang x suka pink... gedik katanya.. haha.. watever la... sori ya pencinta pink...

CONTOH warna jek ok..

Baju nikah aku dah hantar kedai untuk jahit......viel n tudung pun dah tempah..
sebijik macam syazreen ni pakai yg sy tempah.. hehe..
harga murah n berpatutan..


n kalau ada masa terluang aku try2 tengok kasut untuk majlis nikah aku.. n aku terjumpa 2 yang menjadi pilihan.... harga pun ok.. 
Cynthia
Angelina
 pening nak pilih antara dua...

masa kami bertunang hr tuh.. aku tak nak kasut.. sebab apa?? aku x suka pakai heel sebenarnya.. tp bila nampak kasut ni... keinginan tu membuak2... hahaa. mcm hantu kelaparan..xpa... akan ku beli juga ko wahai kasut.. tunggu aku gaji... ko akan berada dalam gengaman... whua haa haa haa (gelak jahat). aku dah plan hujung bln jun ni.. aku akan balik ke kota kinabalu.. untuk berjumpa dengan wedding planner aku.. hehe... n aku akan uruskan baju pelamin n yang lain... 

kad jemputan aku order dr KL.. haha.. jawuuuu tuh....  sticker, thank you tag, doorgift... cakap psl doorgift, aku pening nak bagi apa kat guest .... skrg ni kn dah ada mcm2 jenis doorgift.. kalau zaman aku kecik2 dulu.. org bagi telur jek, tak pun gula2... ada org ckp.. telur tu melambangkan kesuburan... jd fikir2.. aku nak gak tekur ni.. tp di sebabkan banyak yng mengaburi mata.. aku pun jadi kompius... whuaaa .. (fengsan) 

Telur merah (adat org melayu semenanjung)
  buat masa ini.. org rumah aku yang ada di kampung.. tengah berusaha untuk mencat semula rumah kami... dan ubah suai apa yang patut.... n tengah mengaturkan d mana nak letak kemah nanti.. sebab halaman rumah kami kecik jek.... urm...
aku tengah mencari.. siapa akan jadi tukang masak masa majlis aku nanti.. hik hik... 
antara.. kaka ipar.. kak long aku.. or mak aku ... hehe
huaaarggg x sabar... urm.. gementar pun ada... padahal majlis tuh lama lagi... tapi kenapa semua nak memeningkan kepala..... 

ada sesiapa nak share tak mcam mn sebenarnya nak uruskan majlis perkahwinan ni???
jom share.