Pages

14 June 2012

My Wedding Preparation



.Assalmmualaikum.
hai..

lama nya aku tak up to date aku punya blog.. hehe... aku bizi sikit sejak dua menjak ni.... bizi dengan kerja... bz dengan wedding preparation aku...

setakat ni.. aku dah uruskan surat bujang aku.. then ambik khursus kawin... 23/24 jun 2012. pas khursus dah slesai.. nak buat HIV test plak.. urm harap2 semua ok...
cincin nikah pun dah beli.. hehe.. tapi aku blm tengok cam mn rupanya... supriseee!! en.tunang tak bagi tengok.. sakit hati..
 ha.! aku dah pilih color theme untuk majlis aku nanti.. untuk majlis sebelah perempuan... Biru Turqoise Lembut telah pun menjadi pilihan aku untuk di hari majlis persandingan nanti... 



CONTOH jerk..

hehe... n warna krim plak adalah warna pernikahan... hehe... mula2 sy pilih pink... urnuk majlis persandingan tuh.. tapi en.tunang x suka pink... gedik katanya.. haha.. watever la... sori ya pencinta pink...

CONTOH warna jek ok..

Baju nikah aku dah hantar kedai untuk jahit......viel n tudung pun dah tempah..
sebijik macam syazreen ni pakai yg sy tempah.. hehe..
harga murah n berpatutan..


n kalau ada masa terluang aku try2 tengok kasut untuk majlis nikah aku.. n aku terjumpa 2 yang menjadi pilihan.... harga pun ok.. 
Cynthia
Angelina
 pening nak pilih antara dua...

masa kami bertunang hr tuh.. aku tak nak kasut.. sebab apa?? aku x suka pakai heel sebenarnya.. tp bila nampak kasut ni... keinginan tu membuak2... hahaa. mcm hantu kelaparan..xpa... akan ku beli juga ko wahai kasut.. tunggu aku gaji... ko akan berada dalam gengaman... whua haa haa haa (gelak jahat). aku dah plan hujung bln jun ni.. aku akan balik ke kota kinabalu.. untuk berjumpa dengan wedding planner aku.. hehe... n aku akan uruskan baju pelamin n yang lain... 

kad jemputan aku order dr KL.. haha.. jawuuuu tuh....  sticker, thank you tag, doorgift... cakap psl doorgift, aku pening nak bagi apa kat guest .... skrg ni kn dah ada mcm2 jenis doorgift.. kalau zaman aku kecik2 dulu.. org bagi telur jek, tak pun gula2... ada org ckp.. telur tu melambangkan kesuburan... jd fikir2.. aku nak gak tekur ni.. tp di sebabkan banyak yng mengaburi mata.. aku pun jadi kompius... whuaaa .. (fengsan) 

Telur merah (adat org melayu semenanjung)
  buat masa ini.. org rumah aku yang ada di kampung.. tengah berusaha untuk mencat semula rumah kami... dan ubah suai apa yang patut.... n tengah mengaturkan d mana nak letak kemah nanti.. sebab halaman rumah kami kecik jek.... urm...
aku tengah mencari.. siapa akan jadi tukang masak masa majlis aku nanti.. hik hik... 
antara.. kaka ipar.. kak long aku.. or mak aku ... hehe
huaaarggg x sabar... urm.. gementar pun ada... padahal majlis tuh lama lagi... tapi kenapa semua nak memeningkan kepala..... 

ada sesiapa nak share tak mcam mn sebenarnya nak uruskan majlis perkahwinan ni???
jom share.

7 comments:

Anum said...

wah2
darah manis nie

Cik Awin said...

bila majlisnya ni?

AmoyCincai said...

@Anum
haha... darah manis la sgt.. tahnia kak anum.. hehe

AmoyCincai said...

@Cik Awin
insyaallah x lama lagi cik awin..nk dtg ker? hehe

QaseH 0na said...

bah bila moi..? pn.amoy ni kang

AmoyCincai said...

@QaseH 0na
wanna... nanti sa bagi kad jemputan utk ko k.. hahhaa

nur abby said...

salam. bleh tanye ckit, tudung mcm syazreen awk tempah kt mane??