Pages

03 July 2012

My Wedding Preparation # 2

.Assalammualikum.


hai.. korang... ni ada adalah sambungan bagi entry aku yang ini..
aku nak share kan dengan korang tentang wedding planner aku yang aku nak jumpa hari tuh..
aku dah jumpa dgn dya tau hari sabtu lepas.. bersamaan dengan 30 jun 2012..

nama butik tu..  Butik Pengantin Dayang di kawasan Inanam Taipan Kota kinabalu sabah...
jadi sapa2 rasa nak kawen tu yang di area sabah... blh la g butik dya.. hehe
harga berpatutan.. pakej pun cantek..


jom tengok pakej yang aku dapat hari tu..

  • Pelamin
  • Busana 2 pasang L&P koleksi sedia ada
  • termasuk aksesori asas pengantin L&P
  • free alas nikah exclusive
  • free payung pengantin
pakej ni berharga RM 2,800.00

belum termasuk mekap, dan caj pengankutan..

mekap lain harga ok... sekali mekap.. lain harga..
jadi aku ambik 3 kali mekap.. untuk

Hari nikah
Malam Berinai
Hari Bersanding

aku dah lupa harga dya... tp makain banyak mekap.. makin murah la.. hehe

bila dah total semua pakej tu n mekap.. sekali caj pengangkutan 
RM 3,738.00
Deposit RM 800.00-RM 1,000.00

Harga ni dah ok dah bagi aku.. En.tunang pun stuju..... hehe..

contoh pelamin saya...


pelamin ni aku nak buat dalam umah.. tapi aku takut keberatan pelamin ni tidak dapat di tampung oleh rumah orang tua aku tu... al maklumlah rumah orang kampung...
nak buat kenopi tapi takut ruang halaman rumah plak x mencukupi.. hahaa

pelamin ni aku cuma bagi contoh untuk wedding planner aku.. semua nya inspirasi dari syazreen yang sangat comel tu... tapi pelamin tuh nanti xada lah sebijik macam ni.. haha...

so.. mcam mn? korang rasa harga ni berpatutan ke x?? hehe

dah fitting busana nanti aku bagi tgok plak k...
busana dya semua cantek2..... mekap pun dah sebijik mcm MUA.. haha
ok la.. bye

1 comment:

hamzah ian said...

wah.. semoga semua selamat ye.. hehe