Pages

16 August 2012

For Single Ladies

Assalammualikum.

Girls are like
apples on trees. The best
ones are at the top of the tree.
The boys don't want to reach for
the good ones because they are afraid
of falling and getting hurt. Instead, they
just get the rotten apples from the ground
that aren't as good, but easy. So the apples
at the top think something is wrong with
them, when in reality, they're amazing.
They just have to wait for the right
boy to come along, the one
who's brave enough
to climb
all the way
to the top
of the tree.
Well.... really? I mean... REALLY?










True story.

Kenyataan Negatif Terhadap Sabah

Assalammualikum.

ingat lg x pasal dak sabah yang hina sabah dalam post aku hari tuh..

tak pasl2 budak ni jadi pamess.. hahaha


padan ngan muka.~

15 August 2012

ThePoplook.com Membahagiakan hidup ku..


.Assalammualaikummmmmmmmmmmmm~~

hehehe.. excited sangat..... korang korang, korang nak tahu tak...


hehehe...guest what?~!!!!


parcel aku dah sampaiiiiiiiiiiiiiiiii~

koleksi baju raya aku tahun ni....dress dari ThePoplook.com ~

 tunggu aku pakai raya ketiga... 

k bye..~~ emuahh~!!

14 August 2012

Selamat Hari Raya~!!


.Assalamualikum~!

waaaaa....~~ mcm tak terasa kan raya dah nak dekat...pejam celik pejam celik... tik tok tik tok tik tok... tinggal beberapa hari ja lagi bulan ramadan yang mulia ni akan meninggalkan kita.... and berapa hari ja lagi kita kaum muslimin dan muslimat akan meraikan hari raya... dapat baju baru, dapat jumpa kawan2 lama, dapat jumpa sanak saudara yang jauh...kan kan kan..... heee... entry kali ni mls nak tapi banyak2...

saya mengucapkan selamat menyambut hari lebaran yang akan tiba untuk korang bloger n reader tegar... 10 jari di hulurkan memohon kemaafan jika ada terkasar bahasa dan tersilap pribahasa yang aku  lakukan secara sengaja atau tidak sengaja..


Azam Tercapai


dari aku....selamat maaf ZAHIR yaa untuk korang ya..... BATIN hanya untuk yang terdekat sahaja ..
harap tahun depan kita dapat berjumpa lagi dengan bulan yang penuh keberkatan ini...panjang umur... insyaAllah..

13 August 2012

AdaMu - Hidup Umpama Lagu # 2

Menusuk Ke lubuk jiwa.~

Merenung ke luar jendela
Melihat kebesarannya
Mensyukuri segala nikmat
Yang dikurniakan di dunia

Kau berikan ku kekuatan
Tuk berpegang pada jalan
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan

Kerna kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu

Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selalu

Kerna kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu

Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selalu

ku merenung ke luar jendela
Melihat kebesarannya
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan

mood : sedih

I Love U - Hidup Umpama Lagu


Mungkin kita pernah rasa tentang cinta,
Yang takdirnya bukan untuk kita
Mungkin ini adalah cara meluah cinta,
Tanpa berkata atau berpandang mata,

Mungkin aku mencintaimu walaupun engkau tak pernah tahu,
Mungkin aku mencintaimu tanpa lelah atau pun jemu,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if i miss you,
Even if i Can’t have you ,
You know i’ll always be there for you,

Mungkin kita tak bersama di takdir-NYA,
Tak mengapa asal kau bahagia

Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if i miss you,
Even if i can’t have you,
You know i’ll always be there for you.


Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu,


I’m sorry but i love you

I’m sorry if i miss you,
Even if i can’t have you,
You know i’ll always be there for you.

Mood : confused

Orang Semenajung Kutuk Orang Sabah #2

Korang Nilai la...
aku tak suka hal yg melibatkan politik ni...
tapi bila dah masuk isu kutuk2 orang sabah ni..
aku nda tahan.... bikin panas.!.. sasak ku... rasa kan mengantam urang tah plang...




PEMIKIRAN MALAYA TERHADAP SABAH !

SABAH TIADA SUMBER ALAM,YANG ADA DI SABAH ADALAH GUNUNG GANANG.

SABAH AKAN HIDUP SUSAH Jika tidak bersama MALAYSIA


SABAHAN TIDAK TAHU BERSYUKUR ? SABAH DI JAJAH FILIPINA ?

Milik Siapakah MINYAK di SABAH ?Mengapa Sabah perlu menghantar 95% hasil minyak ke Semenanjung?

-SABAH SUDAH MENJADI NEGARA SELAMA 2 minggu, Sebelum bergabung dengan MALAYA,Singapura dan Sarawak untuk membentuk NEGARA MALAYSIA !

p/s : Adakah Sabah ini benar-benar MERDEKA ! ADAKAH ini yang rakyat Sabah nantikan ? Apabila Sejarah dan SUMBER BUMI SABAH di putar belit Oleh Malaya. INI LAH ANGGAPAN MEREKA TERHADAP KITA DI SABAH ! 



p/s : antam tia.~

10 August 2012

Orang Semenajung Kutuk Orang Sabah


BIKIN PANASSSSSSSSSSSSSSSSSSS~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!

assalammualikum.. salam jumaat.. selamat pagi..
hai korang.. korang tahu x skrg ni ada isu hanggat kat fb,..
pasal dak pompuan yang seronok kutuk2 orang sabah ni..and ada lagi yang seangkatan ngan budak ni...

jom tengok pic ni..











isshhh...~~ sabar saja la...... aku sebagai penduduk sabah..sangat sangat sakit hati... x tau la apa sebab dorang buat mcm ni kan.. apa yang buat dorang ni x puas hati dgn orang sabah.... ish-ish..(geleng pala)

JAWAPAN :::
Shopping Mall- KK plaza
Location : bandaraya Kota Kinabalu




Kota Kinabalu Waterfront
location : bandaraya kota kinabalu




Kota Kinabalu Waterfront
Location : Bandaraya Kota Kinabalu



Shopping Mall- Suria Sabah
Location : Bandaraya Kota Kinabalu

Shopping Mall - One Borneo Hyper Mall
Location : 5 Minute From Bandaraya Kota Kinabalu

Shopping Mall - One Borneo Hyper Mall
Location : 5 Minute From Bandaraya Kota Kinabalu 


Shopping Mall - City Mall
Location : 5 Minute From Bandaraya Kota Kinabalu 

Kota Kinabalu International Airport
Location : Less than 10 Minute from Bandaraya Kota Kinabalu

Masjid Bandaraya Kota Kinabalu View

Sutera Harbour Resort - Less Then 10 minute From Bandaraya Kota Kinabalu

Kota Kinabalu From Ocean View.

jangan kata kn mcD, Pizaa hut, Sugar Ban, Old Town, Secret Recipe, Big Apple, ko cari jak... kompom ada..ko ingat orang sabah ni ketinggalan zaman??? kat sabah ni tak heran la... budak2 umur 3 tahun pun dah tahu main facebook, dah pndai main tagged, online game...huh.~!


ADA APA DENGAN SABAH?

Q : Kenapa Sabah tiada LRT?

A : Sebab kalau dipasang LRT nda juga diguna sebab orang Sabah kurang2 pakai Viva, mana ada pakai motor apa lagi mau naik LRT. nda percaya kamu boleh tengok di traffic light, boleh dikira berapa biji ja motor. :)


Q : Kenapa Sabah tiada shopping complex power-power macam 1Utama, Sunway Pyramyd,Times Square?

A : Sebab orang yang melancong pergi Sabah bukan mau tengok bangunan, durang mau tengok orang utan, mau tengok penyu, mau tengok hutan simpan, mau panjat gunung dan lain-lain lagi. kalau mau tengok bangunan bagus durang nda payah melancong, di negara durang lagi tinggi-tinggi lagi power-power shopping complex. :)

Q : Betulkah orang Sabah tinggal di pokok?

A : BETUL! tapi yang tu bukan orang, itu orang utan. bulu orang utan coklat jingga perang, bulu manusia warna hitam. kena tahu beza tu, jangan jadi bangang. :)

Q : Sabah tiada highway? Oh My God! mesti jalan jammed.

A : Baguslah ba tiada highway. NO HIGHWAY NO TOL ! nda la kami membazir duit mau bayar duit semata-mata mau limpas jalan. duit TOL pergi kerja RM1.20, pulang kerja pun RM1.20. cuba kamu kumpul-kumpul dalam masa 1 bulan, dapatlah RM72. RM72 boleh sudah bayar Astro. Kalau teda astro buli bikin setel benda lain. Ada highway di sana pun ada juga jammed? Sia-sialah kamu bayar duit TOL. Now who's smart?? :)

Q : Dengar-dengar di Sabah selalu blackout. REALLY??

A : Ya.. kami nda jakun mau sambut EARTH HOUR setiap 31 Mac, sebab kadang-kadang selalu blackout kan. baguslah juga begitu, dapat mengasi jimat sikit duit kami hujung bulan. tapi kalau itu karan nda pandai hidup-hidup sampai 3 jam, itu bukan sudah mengasi jimat, tu mengasi PANAS sudah tu. :)

Q : LAST QUESTION! Apa yang bagusnya SABAH yang kamu bangga-bangga ni?

A : Di Sabah ni tiada apa-apa. KUNO bah..tiada LRT, tiada Highway LDP, Federal Highway, Terowong Smart, Jambatan Putrajaya, KLCC, KL Tower, Sunway Pyramyd, Sunway Lagoon.
tapi di Sabah ada Rumah Terbalik. cuba kamu kasi terbalik Sunway Pyramyd tu, berani ka?? :)

Kami nda bangga pun mahu ada bangunan sebab hasil koko, petroleum, sawit, getah, kayu balak dan lain-lain dari negeri ni lah yang dijadikan modal untuk membangunkan bangunan-bangunan disana.

untuk apa mau berbangga dengan kejayaan yang diciptakan hasil usaha orang lain??? think smart before u talk! ^__^ v

I ♥ SABAH bah. :)

share la ~

Sumber: Bertempiaran di Facebook.


p/s: Sabah ni nda la maju pun. Tapi kami sini bersyukur dengan apa yang ada. :D

 


09 August 2012

Perasaan & Hutang

masih belum terlambat untuk aku meengucapkan selamat berpuasa untuk kaum islam di muka bumi ni..
dan x lama lagi nak raya.. x ada semangat untuk raya ni..
sedih semacam...gembira x seberapa..
apa nak jadi aku pun x tahu la...

pertama-tama
aku rindu engkau wahai blog
dah besawang... dah jadi tempat pembiakan labah-labah.
aku tengok ko ni..(yeker?)

mood hari ni dan sebelum nya..
rasa nya sama saja..
kadang kadang bila aku tertawa/ketawa
aku berasa amat sunyi, padahal ramai yang menghiburkan,

bila aku gembira
aku rasa seperti hendak menangis

gembira x gembira
sedih ya sedih.. kenapa-kenapa-kenapa..~!!

baju raya korang dah siap??
tema apa tahun ni??
(larik tajuk)

famly aku tema coklat..
tema pilihan aku.. n baju smua aku sponser.. dah habis sponser..
duit pun habis..

selagi duit x habis, hidup x tenang..
tapi bila dah habis lagi la x tenang.


pasal hutang..

aku berhutang pada seseorang..
pada dya sorang kot..
dah brapa bulan tertunggak pun aku tak tahu la..dah 5 bln kot..
padahal hutang x banyak mana pun.. tu pun aku tak mampu bayar..

hehe.. kata orang, bila kita berhutang dengan seseorang,
kita xkn pernah lupa dgn orang tu, sebab kita asik pikirkan hutang tu jak..
mungkin itu jugak alasan aku..aku tak bayar supaya aku tak lupa kn dya.. wakakaka..
what the hell anang..~~!! cepuk kepala baru tawu....!! begok~! santoloyo..!

aku agak bizi kebelakangan ni... jrg update blog ni.. bizi + xada idea, aku update skrg ni pun
ntah apa-apa ntah~ x blh blah.. tampar laju-laju karang..~

aku bizi dengan

kerja,
game
event
bisnes dkt bazar
dating
betekak dgn budak2 ofis
begaduh ngan en.tunang
begusti dgn meow
jalan2 dengan itik
bawa ayam2 g bazar

*tipu jer yg lain tu..

ok la.. sebelum aku makin lari topik.. baik la aku stop d sini...
entry aku sbnr nya banyak dkt draf. tp aku malas nak post.. nanti korang nangis2 baca..
blm lg yg aku dah buat dlm note kat nfon aku tuh...~ besepah..

ok la.. assalammualaikum..selamat menyambut bulan ramadooonn.~~(style johan dlm karoot komedia x)