Pages

20 September 2013

Little Pwencess

. Assalammualaikum.!

tak jawab dosa, jawab sayang.~

wah~! agak lama jgk menyepi, ni bukan lagi besawang.. tp memang dah terabai~.

al maklum la. bz mengurus rumah tangga.~ lebih2 lg sejak dah ada orang baruuu~~~ cakap dengan gaya bibir mucung. hehe. tambahan plak, rasa malas tu sentiasa menyelubungi, malas nak menaip, malas nak bina susun ayat. khishishishi..~

sekarang ni tgh rajin sikit, sebab tu ada masa nak update belog ni.. hehe..

ok.~ itu intro..~ bebel-bebel macam mak2 dah.~  realitinya memang dah jadik mak pong..~ mcm mimpi..

let me introduce u'ols dgn litte pwencess sy.. mana tahu ada yang berkenan buat menantu.~ hahaha..

ok.. let me present to u'all my lil pwencess....


Gender : kalaw dah pwencess tu mesti la girl kn.. hehe
Baby  Nama :Batrisya Luthfiyah
D.O.B : 15 aug 2013
Time : 2.15pm


kalau lah baby lewat lahir sehari n sebulan sama befday dengan papa dia 15 sept hehe :), kalau plak lewat sehari n lewat sebulan jgk, sama befday dengan mama dia..~ hehe.. 16 sept.. ai.. nasib x sama.. kalau sama, boleh celebrate sekali befday hehe.. pakej.. :))
age : Fresh from oven :) Berat : 3.3kg

age : 1 week
age : 1 month Berat : 4.3kg

Alhamdulillah.. semuanya d permudahkan oleh Allah. dan dengan izin NYA sy bersalin secara normal..
mula mula nampak baby sy selepas kuar beberapa saat dari rahim sy sendiri, automatik hati sy kata..

" ya Allah ini ke Anak sy"

lepas tu benda pertama sy tgok adalah rambut dia... panjang n lebat. sukaaa sangat.. ;)
automatik jugak la air mata sy mengalir masa skin to skin dgn baby, yg masa tu baby masi bau bau air ketuban.. :)

sy rs seolah olah sy bermimpi.. hihi.. badan yg lemah, terus bersemangat bila tgok baby yg sy kandung selama 40 minggu 2 hari. yg sy bawa ke hulu ke hilir, kini dah ada bulat2 dpn mata, dah boleh peluk, cium2, gomol2.. hihi..  oh ya,, sy over due 2 hari.. baby bg mama dia raya lama2 hehe..

ok la.. ini jek entry kali ni.. nak buat pendek2 jek.. nanti entry akan dtg sy karang panjang2 plak.. :)

kata orang, kita xkan tahu perasaan seorang ibu bapa, sehingga la kita mempunyai anak sendiri.. true :) erm..



kucim ni nama dia bobo, kucim yg sangat aktif n manja, tapi dia lari umah sebab mungkin dia rasa dia dah x d sayang sejak ada baby dlm umah. :(


ok la bye semuaa...

"perbualan pendek dgn asben"
-
asben : apa bau air ketuban?
sy : macam bau surga. hehe (senyum kerang busuk)
 -
serius, bau dia lain dr yg lain. wangii sangat.... :)



No comments: