Pages

04 March 2014

Supplement A.K.A Makanan Tambahan

.Assalammualikum.

tak jawab dosa, kalau jawab tandanya sayang. hehe.

:) anda2 sihat? hehe..

sy ada benda baek hendak di share kan untuk semua.. IS BARANG BAEK, IS BARANG BAEK.
hehehe..


TTadaaa..perkembangan terbaru.. Batrisya Lutfiyah, dah pun Genap 6 bulan pada 15 Feb 14. Alhamdulillah Anak Mama Membesar Dengan Sihat.. 

OK OK back to the topic. benda baik yang sy nak share hari ni, pasal makanan tambahan atau pun orang puteh pangill supplement.

EHEM.. !! saya consume SHAKLEE sebagai makanan tambahan saya.. tu pun baru dua bulan.. tapi memberi perubahan yang sangat memuaskan.

supplement skarang macam macam adaa... tapi sy terpikat dengan SHAKLEE ni..

Saya teringin ambik supplement ni sebab nya ia mengandungi Khasiat yang saya perlukan untuk saya, dan untuk baby saya

Salah satu product Shaklee yang sy consume ialah ESP :

Khasiat yang terdapat dalam ESP
============

1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat
5) ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
6) Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
7) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
8) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
9) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit

( ESP + OsteMatrix )
Sebab Kenapa saya consume Shaklee ni :

1. Sy breasfeed baby batrisya Luthfiyah.
2. Saya seorang ibu yang berkerja.
3. Body Milk Dah Nak Mengering
4. Baby Tak Kenyang.
5. Sakit Sakit Sendi/Tulang
6. Cepat Penat

tapi tapi... Untuk ibu yang breastfeed. kna ingat tau.. Tak boleh bergantung sepenuhnya dekat ESP ni untuk penghasilan susu.. korang kena kosongkan breast untuk Menghasilakan susu baru yang pekat, sedap dan banyak.jadi kompom baby tak banyak ragam. korang kena rajin2 la pump breast atau susukan baby..
oh ya ESP ni pun boleh buat anda sentiasa bertenaga walaupun tak makan.. memang sesuai untuk orang yang tengah berdiet.

sebelum sy ambik esp ni.. muka sy bnyk parut jerawat. n tona kulit tu x sekata tp lepas ambik ESP. sdh semakin pudar.. n memuaskan hati anak pun dapat khasiat. Bila dah rasa dan nampak sendiri perubahan. terus nak jadi pengedar untuk shaklee . hehe

1 botol ESP ni boleh tahan hingga 3 bulan.



SEBELUM DAN SELEPAS

product kedua Shaklee yang sy ambik, OSTEMATRIX :
=================

ostematrix ni lebih kepada calcium/kalsium. sy consume tablet ni sebab sy selalu sakit tulang n sakit pinggang.. kalau korang consume ostematrik n sedang menyusukan baby.. baby pun dapat khasiat. tulang baby akan kuat. Like baby Batrisya Luthfiyah.. skrg dah pandai berkaki empat.. cepat ... susah dah nak kawal.. sana sini dia round..

siapa belum jelas lagi tentang supplement tu.. bole baca kat bawah ni.
Maksud Supplement
============================
Produk yang dimakan dan mengandungi makanan tambahan seperti vitamin, garam galian, asid amino, dan herba serta tumbuhan. Produk-produk makanan tambahan ini biasanya dihasilkan dengan ekstrak atau pekatan daripada perahan.Supplement boleh didapati dalam bentuk tablet, pil, cecair atau serbuk.

product supplement shaklee ni ada banyak lagi... ada banyak pakej. antaranya :

PAKEJ SIHAT SHAKLEE :

1. Set Slimming ( ESP or Cinch Shake Mix, Lecithin, Alfafa)

2. Set Breastfeed ( ESP, B-Complex, Vit-C, Vita-Lea, Alfafa, OsteMatrix)

3. Set Sendi/ Tulang (Advance Joint Health Tablet, Ostematrix)

4. Set Kecantikan (Vita-C, Vita-E Complex)

5. Set Hamil (B-Complex, Vita-Lea)

6. Set Kesihatan Kanak Kanak (Meal Shakes- French Vanilla + Omega Guard )

7. Set Kesuburan (Vit-E, GLA, Alfafa, Zinc)

8. Set Skin/ Jerawat ( GLA Complex, ESP )

9. Set Berpantang (ESP, Zinc, B-Complex, Vit-C, Vita-Lea, Alfafa)


Anda Boleh Menghubungi sy Bila Bila Masa Untuk Mendapatkan BEST PRICE dari sy.
Anda Juga Di alu alu kan untuk menjadi ahli untuk menjana side income.

so tunggu apa lagi.. anda boleh terus hubungi sy

(^_^)

Shaklee ID : 1118710
"Amoy" 0148677436

atau anda boleh Email saya ke
: amoy_yna@hotmail.com

Nota Jari : Entry Kali ni agak panjang sedkit :)  Sharing is caring. JOMM Healthy & Beauty With Shaklee..


No comments: